Kui õues on juba talve hõngu tunda, päev hämardub kiirelt õhtuks ja päevavalgust enam taimedele piisavalt ei jagu, siis on imetore oma enda rühma aknalauale panna kasvama erinevaid taimekesi.
Uued põnevad maitsed Jaapanist.
Jaapani lehtnaeris (mizuna)
Parimad on tarvitamiseks noored lehed, nendest valmistatakse salateid koos teiste salatikultuuridega. Sobib ka hautada, lisada suppidesse, vokiroogadesse, omlettidesse.
Hiina lehtnaeris
Hiina kapsas. Üks levinumaid köögivilju Aasias, meil veel suhteliselt uustulnuk. Toiduks tarvitatakse nii valgeid lihakaid varsi (nagu sparglit) kui ka lehti (nagu spinatit). Paksoi sisaldab rohkesti C-vitamiini.
Jõudu ja tervist saavad meie rühma lapsed ka enda istutatud ja idandatud seemnetest.
Head isu ja isu on hea!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar