reede, 1. märts 2024

Kevadekuulutaja: VAHTRAMAHL!

 Pirita lasteaias on saabunud esimene kevadekuulutaja ehk siis töömees Vahur on sättinud pudelid ja torud paika, sest VAHTRAMAHL juba jookseb!


Igatahes esimesed liitrid oleme kätte saanud :)



Muidugi märkasid kõik lasteaia lapsed, et õues toimub midagi huvitavat, sest pudelid ja torud puude küljes. Nii said kõik uudistada, mis seal puu küljes on ning õpetajad rääkida, mis see on. Kõige krooniks ka maitsa ise! MMMMMMMMMMMMMM kui MAGUS!




Milleks siis vahtramahl hea on?

Vahtramahl

Keskmiselt on vahtramahlas meie kliimas suhkrut 3–4 protsenti. Valdav osa mahlas leiduvast suhkrust langeb sahharoosi arvele, glükoosi ja fruktoosi on napilt. Lisaks sisaldab vahtramahl orgaanilisi happeid, fenoole, aminohappeid ja peptiide, taimseid hormoone, mineraalaineid, mikroelemente ja vitamiine.

Kaltsium ja mangaan on luudele väga kasulikud. Vahtramahl on kasulik seedimisele, stabiliseerib veresuhkru taset, võitleb põletikuga ja tal on vähki ennetav toime.

Käepärane on mahl külmikusse panna pooleliitriste pudelitega ja siis vajadust mööda sulada lasta ja juua. Eriti mõnus on vahtramahla suvel randa kaasa võtta või juua pärast sauna õlle asemel.

RÕÕMSAT KEVADE OOTUST KÕIGILE!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar