Pirita lasteaias on saabunud esimene kevadekuulutaja ehk siis töömees Vahur on sättinud pudelid ja torud paika, sest VAHTRAMAHL juba jookseb!
Milleks siis vahtramahl hea on?
Vahtramahl
Keskmiselt on vahtramahlas meie kliimas suhkrut 3–4 protsenti. Valdav osa mahlas leiduvast suhkrust langeb sahharoosi arvele, glükoosi ja fruktoosi on napilt. Lisaks sisaldab vahtramahl orgaanilisi happeid, fenoole, aminohappeid ja peptiide, taimseid hormoone, mineraalaineid, mikroelemente ja vitamiine.
Kaltsium ja mangaan on luudele väga kasulikud. Vahtramahl on kasulik seedimisele, stabiliseerib veresuhkru taset, võitleb põletikuga ja tal on vähki ennetav toime.
Käepärane on mahl külmikusse panna pooleliitriste pudelitega ja siis vajadust mööda sulada lasta ja juua. Eriti mõnus on vahtramahla suvel randa kaasa võtta või juua pärast sauna õlle asemel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar