reede, 10. märts 2023

Küünlaümbriste jaht 2023 Pirita lasteaias

Jaanuarikuus kutsus Pirita lasteaed üles oma lapsi, lapsevanemaid ja töötajaid koguma küünlaümbriseid.

"Küünlaümbriste jaht" on juba seitsmendat korda toimuv lastele ja noortele suunatud keskkonnakampaania, mille raames kutsutakse noori üle Eesti koguma kokku võimalikult palju tühjaks põlenud alumiiniumist teeküünlaümbriseid. Kampaania olulisim eesmärk on laste ja noorte keskkonnateadlikkuse suurendamine ning taaskasutuse ja jäätmete sorteerimise vajalikkuse teadvustamine. Alumiinium ei lagune prügimäel või looduses mitte kunagi, mistõttu annab isegi väikese koguse küünlaümbriste kokkukogumine märkimisväärse panuse looduse hoidmisesse.

Sel aastal osales Pirita lasteaed esimest korda Kuusakoski Küünlaümbriste jahil. Selleks tuli kokku koguda metallist küünlaümbrised, mis juba kasutuses olnud ning enam põletada ei saanud. Kogumiskastid olid üleval terve kuu ning toodud küünlaümbrised tuli markeerida tooja andmete ja ümbriste arvuga.

Meil on hea meel teada anda, et sel nädalal saime anda oma panuse looduse hoidu ning viisime küünlaümbrised ümbertöötlemisele Kuusakoskisse. Kokku kogusime 3005 küünlaümbrist, mis on umbes 3,2 kg. Väikesed auhinnad andsime Iida Hildegardi perele Kannikese rühmast, kes perena kogus kõige rohkem 415 küünlaümbrist. Lisaks sai auhinna Meelespea rühm, kes grupina panustasid 1237 ümbrisega!

Kuusakoskist saime kaks kampaaniakoodi, mis siis Kannikese ja Meelespea rühma loosirattasse lisas! Suur auhindade loosimine toimub aprillikuus ning selle kohta lisainfo leiate siit: https://www.kuusakoski.com/et/estonia/uudised/2022/kuunlajaht/

Täname, et kogusite ja hoolisite! Järgmisel aastal osaleme kindlasti uuesti!

Helina Aaboja
Pirita lasteaia õppealajuhataja


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar