kolmapäev, 4. märts 2020

PIRITA LASTEAIA TOALILLED

Seoses elurikkuse küsitlusega tekkis meie lasteaia personalil tõsine huvi, et palju meil toalilli rühmades on? Seega pidid kõik rühmade õpetajad koos lastega järele uurima ning pildi tegema. Avastasime, et tegelikult toalilli on meil vähe ning näiteks kahes rühmas ei ole ühtegi :)
Seega nüüd on lilled kaardistatud ning järgmisel Rohelise Kooli koosolekul saame mõelda, et kas neid juurde soetada ning kui jah, siis missuguseid?

Kannikese rühma aaloe
Rukkilille rühma aaloe


AALOE ehk puis-aaloe. Aaloeleht aitab külmetuse, putukahammustuse, kõhukinnisuse ja põletuste korral. Aaloe suudab võidelda nii mikroobide kui seentega, mõnikord ka mitmete viirustega. Aaloe sobib eriti hästi neile, kes unustavad tihti lilli kasta. Aitab puhastada õhku.




Kullerkupu rühma tups-rohtliilia
Kannikese rühma tups-rohtliilia

TUPS-ROHTLIILIA ehk klorofüütum - Eksperimendid on näidanud, et köögis piisab ühest tups-rohtliilia taimest, et puhastada ära gaasipliidi kasutamisest tekkivad saasteained. Mida rohkem on eluruumides sünteetilisi materjale (põranda- ja seinakatted, mööblikatted jne), seda rohkem võiks seal olla ka tups-rohtliiliaid. On leitud sedagi, et taimed teevad puhastustööd isegi paremini kui tehnilised seadeldised.

Kannikese rühma tõlvlehik



TÕLVLEHIK - Hästi aitab toaõhku niisutada ja toodab hapnikku, et sa saaksid enda kodus värsket õhku hingata.  Sobib hästi kellel probleemi astmaga ja kellel tolmuallergia. Tõlvlehik on kergelt toksiline inimestele ja loomadele, kui see on alla neelatud. Mahl on ärritava toimega.







Karikakra rühma jõulukaktus
JÕULUKAKTUS- ehk lülikaktus. Peamine õitseaeg kestab novembrist veebruarini ning seetõttu peetud jõulutaimedeks. Kui jõulukaktusele hakkavad õiepungad tekkima, siis ei taha taim liigutamist, muidu viskab õienupud või isegi mõned varrelülid maha. Kui jõulukaktust on vaja  kastes või muidu hädasti tõsta või nihutada, siis tuleb taim niimoodi tagasi sättida, et valguse poole jääks sama külg, mis ennegi.


Rukkilille rühma kuld-nõelköis



KULD-NÕELKÖIS ehk tarsaniköis. Puhastab õhku. Nõelköis aitab puhastada tuba negatiivsest energiatest ning aitab muuta raske passiivsuse ja laiskuse energia loovuse kergeks energiaks. Kuld-nõelköis on leplik toataim, millele sobivad igasugused tingimused.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar